Fotoalbum  Technieklessen op Polsstok

 
Sinds schooljaar 2015/2016 krijgen leerlingen van Polsstok twee wekelijks technieklessen van juffrouw Caroline. Ook dit schooljaar zijn onze leerlingen onderzoekend aan het leren. Voor iedere groep zijn er verschillende onderwerpen:


Met groep 5 hebben we het thema spiegels behandeld. proefjes met spiegels en licht en daarna een periscoop gemaakt. We gaan nu verder met Tandwielen en Katrollen. We hebben een lesje gehad met verschillende grote aan tandwielen, plankje zachtboard, hamer en een spijker en ga maar aan de slag.

Met groep 6 hebben we het thema Geluid onderzocht. Als opdracht hebben we een geluidsinstallatie gemaakt voor je mobiele telefoon. Nu zijn we bezig met het Thema Drijven en ZInken. Ze hebben in groepjes een boot getekend en daarbij moesten ze nadenken met welke materialen ze mee gaan werken waardoor de boot niet mag gaan zinken. Vorige week zijn we al beginnen met het maken ervan. DIt wordt erg leuk. Na afloop worden de boten getest in het water.

Met groep 7 hebben we Electriciteit behandeld. Wat is een stroomkring, wat is een Serie- en parrallelschakeling en wat zijn de verschillen er tussen. Daarna zijn de leerlingen aan de gang gegaan met het maken van een electrospel. Ze moesten timmeren, zagen, electrodraad strippen met de striptang, gaten boren in het hout, schilderen en als laatste gaan ze vragen en antwoorden bedenken vor het spel.

Met groep 8 hebben we de eerste les geleerd hoe we vuil water kunnen zuiveren. Bij een andere les hebben we grijpers gemaakt van alleen roerhoutjes en elastiekjes waarbij een fles verplaatst moet worden. Verder hebben de leerlingen de opdracht gekregen om een ei zo te verpakken dat ze heel blijft als hij van een hoogte naar beneden valt.

Via deze link treft u de filmpjes van de werkstukken aan:

https://www.dropbox.com/sh/u0mq18icxymj7hd/AAA4pvv12UqGASWnRBfXLlpBa?dl=0